Online foto bewerken tool

Het online gratis fotobewerkingsprogramma kan onder andere gebruikt worden voor (basis) acties zoals foto's verkleinen, tekst op foto toevoegen en andere foto effecten.

Foto verkleinen

Voor een fotoalbum of social media zoals Facebook kan het erg handig zijn om een foto op maat te bijsnijden. De tool van online foto bewerken is zo ingesteld dat er geen verlies is van kwaliteit van de foto zodat je het ook zonder zorgen kan gebruiken als je de foto wil afdrukken.

Mocht je nog niet bekend zijn met de tool is er een handleiding die de basis werking van de tool toelicht.

Foto verkleinen/bijsnijden

In het fotobewerkingsprogramma van online-foto-bewerken.nl vind je in het linker menu de optie bijsnijden om een gedeelte uit je foto te halen, hoe dit precies in z'n werk gaat lees je bij stap 2.

Mocht je alleen de foto willen verkleinen/vergroten en geen inhoud willen verliezen kan dit ook via de optie grootte. Hoe dit precies in z'n werk gaat lees je bij stap 2.1.

 

 

foto verkleinen - stap 1

Stap 2

Bij de optie bijsnijden kan je het formaat in pixels aangeven wat je graag zou willen. Zodra je deze optie aanklikt zie je 'crop venster' voor je foto verschijnen waarbij je kan slepen of de getallen kan aanpassen voor het gewenste resultaat.

foto bijsnijden stap 2

Stap 2.1

Via de fotobewerkingsoptie grootte  in het menu kan je bij de opties door middel van een percentage/pixels aangeven in hoeverre je de foto wil verkleinen of vergroten. Hierbij zal het vaak vanzelfsprekend zijn om de verhouding van de foto te behouden zodat er geen rare verhoudingen ontstaan.

foto verkleinen stap 2.1

Stap 3

Zodra de foto naar wens aangepast is kan klik je op de oranje button 'bijsnijden/grootte'. Je ziet gelijk het resultaat & kan vervolgens de je foto opslaan via menuoptie 'opslaan' bovenin. Ga vervolgens terug naar het dashboard om daar je resultaat te downloaden.

foto verkleinen stap 3

Laat een reactie achter